Het goede doel

Regelmatig proberen we met de kinderen geld in te zamelen voor een goed doel. Het gaat ons niet alleen om de inzameling, maar ook om de beleving anderen te willen en te kunnen helpen. Zo hebben we in het verleden leuke bedragen kunnen geven aan o.a. Harambee, de CliniClowns, het Wereld Natuur Fonds en aan de Bavelse zuster Bogers, die prachtig werk doet in Brazilië. In 2013 hebben we met collegaschool 'de Toermalijn' een project gehouden over Afrika. De afsluitende sponsorloop heeft een geweldig bedrag opgeleverd voor de bouw van een school in Kenia.

Ook hebben we een aantal jaar geleden met een sponsorloop geld ingezameld voor de Spindel zelf. Daarmee is ons schoolplein opgeknapt. Het ziet er nu erg mooi uit en er staan schitterende speeltoestellen op. We hopen dat de kinderen er lang plezier van zullen hebben.
Juffrouw Kristel Marijnissen is naast haar werk als leerkracht op de Spindel, ook vrijwilliger bij stichting Edukans. We hebben meegedaan met de Actie Schoenmaatjes van deze stichting. Alle leerlingen hadden een schoenendoos versierd en gevuld met allerlei speel- en schrijfmateriaal. Voorzien van een streepjescode gingen de dozen op transport naar verschillende ontwikkelingslanden. Door de streepjescode kon iedereen zijn eigen schoenendoos volgen tot de plaats van bestemming. Het was een erg geslaagde actie. Dit jaar zal de kerstmarkt in het teken van een goed doel staan. Ook halen we ieder jaar in het kader van de Vastenactie een behoorlijk bedrag op, we werken hierbij samen met de parochie.

Met de actie 'vijf cent per centimeter' hebben de kinderen met hoog- of verspringen een geweldig bedrag opgehaald voor Raymond Mentink. Een ouder van onze school die meedoet aan Alpe d'Huzes.